AMAZON MOMS

Hur fungerar Amazon moms? Nedan följer en övergripande guide för hur moms fungerar på Amazon.  

Boka 30 min fri rådgivning

INTRO AMAZON MOMS

Som säljare på Amazon har du möjlighet att nå miljontals nya kunder över hela världen. Du kommer att behöva en grundläggande förståelse för hur moms fungerar i den marknadsplats (land) där du kommer att sälja dina produkter. I den här artikeln får du en översikt över moms, information om hur du hanterar det och vad det betyder för ditt företag.

AMAZON TYSKLAND MOMS

I Europa behöver ditt företag vara registrerad för moms i det land där dina varor lagras (om du till exempel använder Amazon FBA och skickar in dina produkter till Amazons fulfillment centers). Många som säljer på Amazon börjar registrera sitt företag för moms i Tyskland eftersom Amazon har varit etablerad i Tyskland under en längre tid och det finns redan en etablerad efterfrågan i Tyskland.

Ett sätt för att slippa momsregistrera ditt företag i ett land är att använda sig av Amazon FBM istället för Amazon FBA, då behöver du endast momsregistrera dig i det land där ditt lager finns. Nackdelen med denna modell är att du inte kan ta del av Amazon FBA som är en av de främsta anledningarna till att använda sig av Amazon i första skedet.

Ett av de vanligaste problemen för nya säljare på Amazon är lokala momsregler. Det finns god hjälp att få via ”Amazon Service Provider Network” där Amazon har listat olika aktörer som kan hjälpa dig med skatte- och momsfrågor. Det finns även en hel del olika externa aktörer som hjälper till med dessa frågor, det är rekommenderat att ta hjälp av en expert inom skatt och moms för att inte trampa fel på vägen.

Lär dig mer om moms på Amazon: Amazon moms.

BOKA 30 MIN KOSTNADSFRI AMAZONRÅDGIVNING

Amazon moms

OSS MOMS

OSS moms-proceduren trädde i kraft den under sommaren 2021 och är tänkt att underlätta försäljning via postorder mellan EU-länder. I praktiken måste ett företag som ägnar sig år postorderförsäljning till andra EU-länder registrera sig för moms i det landet. Företaget är också skyldigt att lämna momsdeklarationer och göra betalningar i tid till landet skattemyndigheter.

Införandet av OSS moms innebär dock att säljare kan betala moms genom att skicka in en enda deklaration, vanligtvis i det landet som ditt företag är registrerat, oavsett hur många EU-länder du säljer till. I det fall ditt företag är registrerat i Sverige, skickas momsdeklarationen via Skatteverket, läs mer om OSS redovisning på Skatteverket: OSS redovisning.

 

Vi är nyfikna på att höra mer om din verksamhet, hör av dig idag.

VÅRA TJÄNSTER

Se vårt tjänsteutbud nedan:

Amazon marknadsanalys

MARKNADSANALYS

En viktig del i att lyckas på Amazon är att göra en marknadsanalys baserad på data från Amazon för att utvärdera vilka hinder och möjligheter som kan uppstå vid en produktlansering.

Registering av Amazon konto

REGISTRERING AV KONTO

Få vägledning genom alla registreringsprocesser för att säkerställa en korrekt uppsättning enligt Amazons regelverk.

Amazon SEO

AMAZON SEO

För att få synbarhet och lönsamhet på lång sikt på Amazon behövs det en stark och solid sökoptimering (sk. SEO) som optimeras över tid.

Annonsering på Amazon

AMAZON ANNONSERING

Amazons annonseringsplattform blir allt viktigare. Annonseringen är en avgörande pusselbit för att nå era uppsatta försäljningsmål.

Amazon Administration

ADMINISTRATION

Löpande support och hantering av ert Amazonkonto.

Amazon strategi

AMAZON STRATEGI

Det krävs en strategi och en plan som är anpassad för Amazon för att lyckas långsiktigt och som kompletterar era övriga strategier.

NYHETER

Läs vår senaste nyheter om Amazon.

Paul Linderoth – Så lyckas du på Amazon

Paul Linderoth – Så lyckas du på Amazon

Paul Linderoth - SÅ LYCKAS DU PÅ AMAZON I detta specialavsnitt träffar vi Paul Linderoth som är expert på Marknadsplatsen Amazon. Han började tidigt att sälja produkter på plattformen och han driver idag Byllagency som är en byrå som helt fokuserar på att hjälpa...

Amazon lansering

Amazon lansering

Genomför en lyckad produktlansering på Amazon Det ligger en hel del tid bakom en lyckad produktlansering på Amazon. Att lansera en ny produkt är utmanande, spännande och framförallt roligt. Att endast lista sin produkt är inte tillräckligt, där misslyckas många...

OM OSS
John Ericssonsgatan 3
Stockholm, 112 22
Byllagency ©
Byllstore AB

KONTORSADRESS
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm
Sverige