AMAZON LAGER SVERIGE

Hur fungerar Amazon lager i Sverige? Nedan går vi igenom allt du behöver vet om Amazon lager i Sverige samt hur det fungerar.

Boka 30 min fri rådgivning

3 + 6 =

AMAZON LAGER

Amazons lager, även kallat fullfilment center, tillhandahåller världen över kunder med miljontals av produkter dagligen, dessa produkter lagras, hanteras och skickas via Amazons fulfillment centers. Detta görs möjligt via en lagerlösning som Amazon har utvecklat och som kallas för Fulfillment By Amazon, läs mer om den på: Amazon FBA.

Denna lagerlösning finns tillgänglig i Sverige, Eskilstuna där Amazon har etablerat sin lagerlösning (Amazon FBA) som kommer kunna tillgodose miljontals med kunder i Sverige och norra Europa med produkter. 

När du som företag skickar dina produkter till Amazon FBA kan du vara säker på att dina produkter hanteras av ett logistiskt system som är av världsklass. Amazon har förfinat logistik och hanteringen av produkter under lång tid och säkerställt en säker leverans till kunder i över 25 år.

 AMAZON LAGER SVERIGE

Under 2020 meddelandet Amazon att de ska bygga ut ett Amazon lager i Sverige, initialt på 15 000 kvm. Detta kom som en del av deras etablering i Sverige och innebär att företag kan använda sig av Amazons framgångsrika modell, ”Amazon FBA” för att nå ut till kunder i främst Sverige men även i andra delar av norra Europa som Norge och Finland.

Med sitt Amazon lager i Sverige på 15 000 kvm kommer Amazon kunna erbjuda säljare att lagerföra sina produkter via deras lager och i förlängningen kommer Amazon kunna erbjuda snabb, smidig och effektiv leverans till kunder via Amazon FBA modell. Detta kommer vara för stor hjälp för alla företag som vill kunna ta del av snabb, professionell och kostnadseffektiv leverans av produkter till sina kunder via Amazon marknadsplats.

AMAZON LAGER ESKILSTUNA

Valet av Amazon lager i Eskilstuna styr delvis av sin geografiska position med möjlighet att leverera snabb inom ett område med stor population.

Amazon lagret i Eskilstuna tillhanda håller leverans inom Sverige men även globala leveranser. Amazon har en logistiklösning som kallas för “European Fulfillment Network” vilket möjliggör att företag kan använda sig av sin lokala lagerpool i Eskilstuna för att skicka produkter till resten av Europa, t ex till kunder i Tyskland via Amazons tyska marknadsplats.

Genom att använda sig av lagret i Eskilstuna med Amazon FBA kommer företag kunna erbjuda samma professionella logistik och leverans av produkter som har varit så framgångsrikt och uppskattat av kunder i USA och resten av Europa där Amazon är etablerat sen långt tillbaka.

BOKA 30 MIN KOSTNADSFRI AMAZON LOGISITKRÅDGIVNING

13 + 3 =

AMAZON LAGER EUROPA

Likt Amazon lager i Sverige finns det Amazon lager i Europa också, Amazon har under de senaste åren utökat antal länder de etablerar sig inom, i och med sina etableringar sätter de även upp lager för att kunna hantera leveranser till kunder.

I UK och Tyskland har Amazon varit aktiva i över 20 år vilket medför att de har ett välutvecklat logistiskt system med flertalet lager utlokaliserade på strategiska geografiskt positioner för att optimera leverans till kunder. 

Amazon erbjuder olika logistiska lösningar för Europa, se nedan illustration för de fyra olika alternativen.

Amazon lager Sverige och Europa

AMAZON TYSKLAND LAGER

Tyskland är en av de viktigaste marknaderna i Europa för Amazon och ett stort antal lager är anlagda i Tyskland. På grund av sin geografiska position i Tyskland, erbjuder de även försäljning och leverans till andra länder i Europa, t ex grannländerna till Tyskland som inte har Amazon, t ex Österrike, Finland och andra europeiska länder.

Antalet Amazon lager i Europa har ökat betydligt och fortsätter att öka, hösten 2020 öppnades det första lagret i Sverige.

AMAZON LAGER USA

I USA har Amazon sin högst etableringsnivå med den mest utvecklad logistiska uppsättningen av lager. Detta innebär att de kan erbjuda 2-day shipment och i vissa fall även 1-day shipment i vissa delar av USA. Ett av Amazon största lagerna i USA är planerats att byggas under 2022 på 380 000 kvm, som ligger i Ontario, Kalifornien, detta är bara ett lager över de 1000 lager som redan finns etablerade i USA.

I och med att Amazon erbjuder ett säkert och smidigt leveransalternativ för kunder har det blivit mycket populär för kunder att använda Amazon för att beställa produkter. För bolag som använder sig av Amazon lagerlösningar blir det en konkurrensfördel då allt fler kunder väljer Amazons lagerlösningar framför andra.

HUR FUNGERAR AMAZON LAGER?

Rätt lagringsanläggning säkerställer den snabbaste leveransen till kunden, eftersom kundnöjdheten är avgörande för en framgångsrik e-handel bygger Amazon fler och fler lagringsanläggningar för att möta den ökade efterfrågan.

När du skickar dina produkter till ett av Amazons fulfillment centers är det viktigt att följa de krav på förpackning och märkning som Amazon kräver för att dina försändelser ska tas emot effektivt och korrekt. Generellt skannas ditt lager och görs tillgängligt för försäljning inom tre arbetsdagar efter att det tagits emot på ett fulfillment center. När Amazon tar emot dina produkter skannas streckkoderna för dina artiklar individuellt och matas in i ett spårningssystem tillsammans med information om dimensioner och vikt i lagrings- och leveranssyfte.

Se nedan klipp på hur Amazon lager fungerar:

Varorna förvaras på olika sätt beroende på produkttyp. Specialartiklar som till exempel livsmedel kan placeras i klimatkontrollerade områden av en lageranläggning. Om lagret skadats under hantering av Amazon ”köper” de lagret av dig som ersättning.

På varje lageranläggning arbetar hundratals anställda och i de större lageranläggningarna arbetar det tusentals anställda, de har fyra grundläggande arbetsuppgifter:

– Packa upp och kontrollera inkommande varor (detta gäller även ev returer från kunder)
– Förvaring av varor
– Att sätta ihop försändelser
– Frakt

Arbetet startar direkt när kunden lägger en order online. Varorna hämtas från hyllorna, packas och skickas. Transporten av varorna registreras i spårningssystemet och köparen hålls alltid uppdaterad tills ordern är levererad. Om kunden bestämmer sig för att skicka tillbaka varor av någon anledning kommer de att bearbetas på lagret igen och avgöras ifall produkten är i försäljningsbart skick.

Läs mer om Amazon lager här: Amazon lager

Vi är nyfikna på att höra mer om din verksamhet, hör av dig idag.

12 + 11 =

VÅRA TJÄNSTER

Se vårt tjänsteutbud nedan:

Amazon marknadsanalys

MARKNADSANALYS

En viktig del i att lyckas på Amazon är att göra en marknadsanalys baserad på data från Amazon för att utvärdera vilka hinder och möjligheter som kan uppstå vid en produktlansering.

Registering av Amazon konto

REGISTRERING AV KONTO

Få vägledning genom alla registreringsprocesser för att säkerställa en korrekt uppsättning enligt Amazons regelverk.

Amazon SEO

AMAZON SEO

För att få synbarhet och lönsamhet på lång sikt på Amazon behövs det en stark och solid sökoptimering (sk. SEO) som optimeras över tid.

Annonsering på Amazon

AMAZON ANNONSERING

Amazons annonseringsplattform blir allt viktigare. Annonseringen är en avgörande pusselbit för att nå era uppsatta försäljningsmål.

Amazon Administration

ADMINISTRATION

Löpande support och hantering av ert Amazonkonto.

Amazon strategi

AMAZON STRATEGI

Det krävs en strategi och en plan som är anpassad för Amazon för att lyckas långsiktigt och som kompletterar era övriga strategier.

NYHETER

Läs vår senaste nyheter om Amazon.

Paul Linderoth – Så lyckas du på Amazon

Paul Linderoth – Så lyckas du på Amazon

Paul Linderoth - SÅ LYCKAS DU PÅ AMAZON I detta specialavsnitt träffar vi Paul Linderoth som är expert på Marknadsplatsen Amazon. Han började tidigt att sälja produkter på plattformen och han driver idag Byllagency som är en byrå som helt fokuserar på att hjälpa...

Amazon lansering

Amazon lansering

Genomför en lyckad produktlansering på Amazon Det ligger en hel del tid bakom en lyckad produktlansering på Amazon. Att lansera en ny produkt är utmanande, spännande och framförallt roligt. Att endast lista sin produkt är inte tillräckligt, där misslyckas många...

OM OSS
John Ericssonsgatan 3
Stockholm, 112 22
Byllagency ©
Byllstore AB

KONTORSADRESS
Klarabergsviadukten 63
111 64 Stockholm
Sverige