Intervju med Björn Nyberg, medgrundare av jobbmatchningstjänsten Growmatcher

by | Jun 2, 2021 | Amazon

Björn Nyberg Growmatcher

Growmatcher är en smartare jobbmatchningstjänst och startades för att hjälpa fler människor och företag att nå sin fulla potential. Growmatcher tror på fördomsfri rekrytering – utan CV eller brev – och en arbetsmarknad helt utan diskriminering. Läs mer och registrera dig kostnadsfritt på www.growmatcher.com

Hur fungerar Growmatcher?

Hos Growmatcher kan du skapa din profil kostnadsfritt på bara ett par minuter. I profilen beskriver du enkelt vilka egenskaper och färdigheter du har, vilken lön du vill ha, vilken erfarenhet du har och framför allt vad du skulle vilja göra i framtiden. När en arbetsgivare publicerat en jobbannons så söker den av alla profiler och om du matchas får arbetsgivaren se din profil, dock utan namn eller bild, och kan sedan välja att notifiera dig om du passar för rollen. Om du tycker att tjänsten verkar spännande så tackar du ja och så påbörjas dialogen mellan dig och arbetsgivaren.

Det går inte att söka vare sig jobb eller jobbsökande i databasen och det kan bara bli en matchning ifall samtliga av den jobbsökandes krav uppfylls. På det sättet garanteras att alla matchningar är helt relevanta och allt onödigt brus försvinner. Mer relevans helt enkelt!

Vilka tjänster ser du växa fram inom e-handel?

Inom jobbsökningskategorin tror vi att allt fler kommer gå över till att använda smartare verktyg och gå ifrån det gamla traditionella. Det finns flera andra kategorier som jag tror kommer växa, framför allt mycket kring mat och smartare sätt att hitta bra och hälsosam mat som alla i familjen kan äta. Med skenande el- och bränslepriser kommer säkerligen en hel del tjänster utvecklas vidare kring samåkning och transportlösningar. Givet omvärlden kommer säkerligen också en hel del tjänster inom prepping och samarbete kring säkerhet att växa fram.

Vilka tjänster tror du kommer dominera e-handeln om fem år?

Det har varit en stor trend mot konsolidering mot några större aktörer under de senaste åren. Givet den oroliga tid som världen varit inne i sedan 2020 har dock just leveranskedjorna fått sig en oerhörd törn. Jag tror att de bolag som kan upprätthålla säkra leveranskedjor är de som kommer vinna framöver, och troligtvis blir det kapital- och teknikstarka aktörer som fortsätter ta alltmer mark.

Varför startade du Growmatcher?

Vi startade Growmatcher då vi såg alltför många som var missnöjda på sina arbetsplatser. Alldeles för många i vår närhet har gått in i väggen och psykiska ohälsa och stressyndrom är vardag på de flesta arbetsplatser. Varför byter då folk inte jobb snabbare för att må bättre? Det tar mycket tid att leta efter nytt jobb, att uppdatera sitt CV, att skriva olika brev för varje ansökan, att kontakta massa företag och sen behöva gå igenom otaliga intervjuprocesser. I Sverige är det dessutom ofta så att löneförhandlingen sker först när hela intervjuprocessen är klar, så det är svårt att veta om det ens är värt att byta jobb rent finansiellt. Vi tyckte att det borde vara mycket enklare att hitta rätt!

Om BYLLAGENCY

Vi har mångårig erfarenhet av att lansera produkter och butiker på Amazons olika marknadsplatser. Med beprövade metoder och strategier ser vi till att dina produkter får en framgångsrik lansering och vidareutveckling. Vi är ett stöd genom hela processen eller delar av den.

Vid frågor kontakta oss på info@byllagency.se eller fyll i ett formulär.

Läs mer om vår Amazonbyrå.
Följ oss: Facebook och Linkedin.

Paul Linderoth, Amazon Marketplace Manager and Founder of Amazon Agency

Paul Linderoth
Skribent
Amazon Marketplace Manager
paul@byllagency.se
0739 42 29 91

Boka 30 min fri rådgivning

Amazon lansering

Amazon lansering

Genomför en lyckad produktlansering på Amazon Det ligger en hel del tid bakom en lyckad produktlansering på Amazon. Att lansera en ny produkt är...

Amazon FBM

Amazon FBM

Amazon FBM - Vi reder ut allt du behöver veta i denna artikel Det finns två olika sätt att sköta logistik och lager när du säljer på Amazon, de...